Пресбиопия

Пресбиопия

Пресбиопията (което буквално означава " стареене око" ) е състояние, свързано с възрастта на окото, което прави виждането от много близо по-трудно.

Когато човек е млад, лещата в окото му е мека и гъвкава. Лещата на окото променя формата си лесно, като позволява човек  да се съсредоточи върху обекти както в близост, така и надалеч.

Някои от признаците и симптомите на пресбиопия включват преумора на очите , главоболие или чувство на умора свързано с работа, където се изисква гледане отблизо. Един от най-очевидните признаци на пресбиопия е необходимостта материалите за четене да се държат на една ръка разстояние, за да се фокусира правилно.

Няма най-добър метод за коригиране на пресбиопия. Най-подходящата за Вас корекция зависи от Вашите очи и начин на живот. Трябва да обсъдите вашия начин на живот с Вашия офталмолог, който да реши кои корекции може да бъдат най-ефективни за вас.

Очилата за четене са много често срещан и лесен начин за коригиране на пресбиопични симптоми , и обикновено се носят само по време на работа, която изисква гледане отблизо като четене , шиене и т.н. Тези очила са лесни за намиране в дрогерии и други магазини . Можете също така да изберете и версии с по-високо качество, предписани от Вашия очен лекар . Ако решите да си изберете чифт очила за четене от магазина , важно е да изберете най-слабите, които ще ви позволят да четете шрифт с големината на този във вестниците, без проблеми.