Заболявания на ретината - Апаратура


Avanti OCT Optovue

Avanti Widefield OCT дава нова информация за структурата на ретината, разделя ретината на отделни слоеве за подробна оценка, предлага изследване към стъкловидното тяло и съдовата обвивка на окото и дава възможност да следите промените с течение на времето. С обширната информация, предоставена от системата Avanti, може да се приспособи подхода към лечението и да се подобри индивидуалното лечение на пациента. Avanti OCT Optovue се използва за диагностика на глаукома.

Флуоресцеинова ангиография - Topcon Retinal camera

Флуоресцеиновата ангиография (ФА) е диагностичен метод в офталмологията, използван за изследване на кръвната циркулация на ретината. Използва се метода на проследяване на инжектирано в лакътната вена багрилно вещество натриев флуоресцеин.

Topcon TRC-NW8F Plus е мултифункционален лесен за употреба с и без разширяване на зеницата ретинов апарат с възможности за автофокус и автоматично заснемане. Характеристиките за многофункционално заснемане включват цветен фонд, изображения без червено, флуоресцеинова ангиография и флуоресцентна автофлуоресценция (FAF).

Green Laser Vitra

Лазерът Vitra 532 nm революционизира принципите на лазерното лечение на ретината. Малък, удобен и практичен, лазерът бързо спечели доверието на офталмологичната общност. Използва се за лечение на редица ретинални болести.

Alcon Constellation

Системата Alcon CONSTELLATION® Vision установява стандарта за хирургично лечение на ретината. Комбиниране на ULTRAVIT® високоскоростни витректомични сонди с контрол на работния цикъл, интегрирана инфузия под налягане и компенсация на вътре-очното налягане, усъвършенствано ксеноново осветление за постигане на изключително високо ниво на работа.